- SITGES | BARCELONA
jurat 2022
ONA ANGLADA PUJOL
Investigadora predoctoral i guionista. Ha cocreat i escrit la sèrie «Les de hoquei» (2019-2020) sobre un equip femení de hoquei patins que es va poder veure a TV3 i Netflix.
Ha treballat com a guionista per Netflix i ha sigut jurat del premi «Cambio de plano» de Dama i Netflix.
Actualment està realitzant la tesi doctoral en comunicació a la Universitat Pompeu Fabra, centrada en pràctiques de fans i discursos sobre gènere i sexualitat.
També és professora al grau de Comunicació Audiovisual de la UPF.»
OWEN JOHN HOLDEN
Programador i un dels responsables del Cinema Prado de Sitges, Cinema Ribes i director de la Mostra de Cinema LGTBIQ+ Endimaris Sitges.
Sempre ha demostrat passió pel cinema i prova d’això és la seva vinculació des de l’any 1994 amb el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya on va estar més de 18 anys de voluntari i actualment és coordinador d’aquest equip. Durant la seva etapa periodística a la televisió local i comarcal a Maricel TV i Canal Blau va ser el responsable dels programes de cinema Emissió Impossible i els programes especials diaris dedicats al Festival de Sitges.
Al 2013 es va unir a l’equip del Cineclub Sitges on va començar amb la programació i la gestió de sales de cinema.
SÒNIA HERRERA
Doctora en Comunicació Audiovisual i Publicitat. Està especialitzada en estudis feministes a les ciències socials, periodisme de pau i educomunicació. Dedica la seva tasca d’investigadora independent a l’anàlisi i la crítica feminista de mitjans de comunicació, especialment enfocada en cinema i sèries de televisió. És docent del Màster de Gènere i Comunicació i del Màster de Salut Internacional i Cooperació (tots dos de la UAB) i professora col·laboradora en l’àrea de Feminismes i diversitat sexual del Grau d’Educació Social i el Màster de Periodisme i Comunicació Digital de la Universitat Oberta de Catalunya.
Així mateix, forma part de la Latin American Studies Association (LASA), la Xarxa Iberoamericana de Narratives Audiovisuals (Red INAV) i de l’Observatori sobre la Cobertura Informativa de Conflictes (OCC) de la Universitat Autònoma de Barcelona. També és co-coordinadora d’Acció Estudi a Dones Visuals i delegada de recerca de l’Associació de dones cineastes i de mitjans audiovisuals (CIMA)
JAVIER RUEDA
És productor, cineasta, programador i analista cinematogràfic.
Activista audiovisual. President de Aved Produccions des de 2003, productora independent enfocada a la transformació cultural i social, amb la qual he desenvolupat més de 200 projectes, incloent 14 llargmetratges.
Cofundador de Zumzeig Cinecooperativa, un projecte de sala de cinema cooperativa reconegut pel seu caràcter innovador i la seva estructura participativa horitzontal i democràtica, creat a Barcelona en 2016.
Jurat en festivals internacionals de cinema. Coautor de dos llibres d’assaig cinematogràfic i coordinador d’un tercer així com d’altres publicacions. Ponent en tallers i taules rodones sobre cinematografia i indústria. Coordinador des de 2017 de les activitats d’Indústria del Molins Film festival i de les seves Jornades Professionals, un espai orientat a noves autories per a creació de xarxes, maduració de projectes i intercanvi i millora de coneixements. Director d’aquest festival des de 2020. Des de 2018, part de l’equip impulsor del projecte de sensibilització We Exist Tour Project. Des de 2020, part de l’equip impulsor del projecte de sensibilització Sobreviure al Daltabaix.
GABRIELA GARCÉS
Gestora cultural i programadora especialitzada en cinema.
Té un màster direcció de projectes culturals de Fundació contemporània i és llicenciada en comunicació audiovisual.
Directora, fundadora i programadora del projecte de residències per a dones cineastes d’Espanya i
Llatinoamèrica, Coofilm, projecte subvencionat pel Ministeri de Cultura en 2018 i 2021 patrocinat per CIM en la seva segona edició (setembre 17) que està llançant la seva tercera edició.
Ha estat vocal de la Comissió de qualificació de pel·lícules cinematogràfiques Institut de la Cinematografia
i de les Arts Audiovisuals (ICAA). Co-delegada de conciliació en CIM (Associació de Mujerescineastas) , Coordinadora en el projecte
The Xarxa Balloon Alliance que impulsa la conciliació en els Festivals de Cannes, Sant Sebastià, Berlín, Punt de vista i altres per a afavorir l’equilibri en la vida personal i profesional de la indústria.
També impulsa i organitza les dues sessions conciliables de la mostra “ven al cine a conciliar”al
Cine Embajadores 2022.
Programa mostres i col·loquis, i és assessora de programació per a entitats sobre indústria, accions de conciliació o inclusió de diversitat en l’audiovisual.
Comitè de selecció en mostres i jurat en esdeveniments d’indústria: catàleg de l’ICAA Shorts from Spain
2019, des d’un altre prisma”, LabAdec, etc.
Ha estat coordinadora de la taula “Incloure la diversitat” al
campus d’estiu de l’Acadèmia de cinema 2022 . També ha col·laborat en la programació de la Jornada per a incloure la diversitat NOTODODAY Des d’un altre prisma 2022 per al NotodoFilmFest en
col·laboració amb Netflix. Impulsa les sessions obertes per a Impact Hub Madrid: cinema divers vs estereotips per a afavorir la inclusió de diversitat en l’audiovisual.
També comissaria programes i activitats relacionades amb cinema i dona a petició de diverses entitats com les tres edicions dels
Miercoles son cortos al costat del club de les dones (*in)visibles per al Banco Santander 2020.
ÀNGEL SALA
És un escriptor, guionista i crític de cinema espanyol, especialment conegut per ser des de 2001 el director del Festival Internacional de Cinema de Sitges que se celebra anualment a la ciutat catalana. Llicenciat en Dret i crític de cinema en revistes especialitzades com Scifiworld Magazine, i en les seccions de cinema d’alguns diaris com El Periódico de Catalunya. Ha escrit diversos llibres, tots assajos sobre cinema
Un projecte de: